Köpvillkor

HANDLA & BETALA

När du har lagt din beställning skickas en bekräftelse ut till den e-postadress som du har angivit vid beställningen. Vi påbörjar hantering av din order direkt. Du får sedan ett nytt mail när din order skickas. 

PRISPOLICY

Priserna som anges är alltid inklusive moms.

Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel. Om felaktigheter i pris och leveranstid eller andra omständigheter skulle infinna sig, så förbehåller sig Ernst Forssell rätten att ändra detta i efterhand. Vid dessa tillfällen så kontaktar vi dig och informerar om detta. Du har då din fulla rätt att antingen ändra eller annullera din beställning.

Vi erbjuder prisgaranti i det fall du hittar en identisk vara med samma villkor. Priset måste kunna styrkas vid tillfället för din beställning och gäller ej vid rea, kampanjer, auktion eller begagnade varor.

KORTBETALNING

Vi accepterar VISA, Mastercard. Viktigt att veta är att vi erbjuder 3D Secure/SecureCode som är en säkrare lösning för dig som betalar med kort. Observera dock att det ej går att betala med Electron- eller Maestrokort då Svenska inlösare ej stöder online-handel med dessa.

3D Secure är en teknik framtagen av VISA för att verifiera dig som konsument när du betalar med ditt kort på Internet. Standarden används även av Mastercard. Fördelar för dig som konsument är att du får en möjlighet att verifiera att du är den verkliga kortinnehavaren, vilket innebär mindre risk att kortet används i bedrägligt syfte.

Våra kortbetalningar hanteras av Klarna payment services och de är licensierade för 3-D Secure (Verified by Visa och MasterCard SecureCode) och certifierade enligt PCI DSS. De följer bankernas krav på sekretess och säkerhetcertifieringar.

KLARNAS BETALNINGSMETODER

Tillsammans med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sweden, erbjuder vi följande betalningsalternativ där betalningen görs direkt till Klarna:

Betala inom 14 dagar: Betalningstid är 14 dagar från avsändandet av varorna. Villkoren för betala inom 14 dagar finner du här.

Konto: Klarna Konto är en kontokredit som tillhandahålls av Klarna och som ger kredittagaren möjlighet att delbetala sina köp månadsvis med minst 1/24 (minimum 50 SEK) av totala utnyttjade kreditbeloppet eller i enlighet med de i kassan godkända villkoren. För mer information om Klarna Konto inklusive allmänna villkor och Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation finner du här.

Klicka på länken för att läsa mer information om Klarnas användarvillkor.

För att kunna erbjuda en uppsättning av olika betalningsalternativ behöver vi dela dina person-, kontakt- och orderuppgifter med leverantören av respektive betaltjänst. Vi rekommenderar dig att läsa vår sekretesspolicy.

Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas sekretesspolicy.

ÅTERBETALNINGAR

I de fall återbetalningar är aktuella görs detta i första hand genom återinsättning på kontokort/ bankkonto, kreditering via faktura eller till ett av dig angivet bankkonto. Återbetalningen sker inom några dagar från det att ärendet som orsakat återbetalningen är avslutat.

PRESENTKORT

Presentkorten är giltiga i ett (1) år och kan användas som betalmedel vid köp på ernstforssell.se. Värdet anges vid köp samt på presentkortet. Du kan köpa presentkort med de betalmedel som erbjuds i butiken och leveransen sker elektroniskt och innebär att du erhåller en unik och säker kod. Du kan antingen skicka presentkortet direkt till den du vill ska få det eller själv skriva ut det. Presentkortet kan användas helt eller delvis och det belopp som överstiger Presentkortets värde betalas med annat ordinarie betalmedel i butiken. Presentkortet kan inte bytas mot kontanter och vi återbetalar aldrig en mellanskillnad utan den kvarstår så länge presentkortet är giltigt. Det är inte heller möjligt att returnera ett presentkort. Vill du kontrollera värdet och giltigheten på ett presentkort, ta kontakt med oss på order@ernstforssell.se. Presentkort kan ibland, t ex vid tävlingar, kampanjer mm ha en annan giltighetstid och särskilda villkor.

ÖVRIGT

Ernst Forssell ingår ej avtal med personer som inte är myndiga (18 år). Vid upptäckten av eventuella falska beställningar eller andra bedrägeriförsök så kommer ärendet att polisanmälas. Ernst Forssell förbehåller sig rätten att neka en order.

LEVERANSINFORMATION

Ditt paket packas normalt inom 24 timmar. Normal leveranstid är 1-3 vardagar (se avvikande lev.tid vid respektive artikel).

Ange korrekt e-postadress och mobilnummer för att du ska få information om ditt paket.

Observera: Du får också ditt kollinummer skickat till dig via e-post men ingen brevavisering skickas ut när du valt SMS-avisering. Liggtid för varor är 7-14 dagar från det att paketet anlänt till servicestället, beroende på vilket leveransalternativ mm som valts.

Fraktkostnader:

Vi erbjuder fri leverans i Sverige vid order över 499 kr. Olika fraktalternativ och kostnader anges i kassan.

För beställningar utanför EU (med undantag för Norge) tillkommer införselmoms och tullavgift för varje land gällande villkor. Vid kostnadsfri produkt eller gåva kan tull- och momsavgifter komma att beskattas på produkternas (faktiska eller uppskattade) värde.

ÅNGERRÄTT OCH RETURER

Kontrollera alltid att din försändelse är oskadd vid leverans. Vid skador, fel produkter eller saknade varor, kontakta oss på order@ernstforssell.se.

Du har öppet köp i 14 dagar från det datum du har hämtat ut din försändelse. Vi vill verkligen be dig hämta ut ditt paket utan dröjsmål. Retur sker till självkostnadspris för byte eller dina pengar tillbaka. Kostnad för en retur med varubrev är 49 kr och med REK 89 kr. Sker en delretur och det slutgiltiga ordervärdet understiger 499 kr debiteras frakt. Vi bifogar en retursedel i ditt paket. Kontakta oss alltid innan en retur. Produkterna måste vara oanvända, oöppnade och i sin originalkartong. Om produkterna är förstörda eller använda gäller inte återbetalning. Du ansvarar för retur tillbaka till oss. Vi ser gärna att du inte dröjer med en eventuell retur. 

Vid godkänd reklamation så återbetalar vi summan för din beställning inom 10 dagar.

Vi kommer att debitera dig de extra kostnader som uppkommer vid ej kompletta returer, alternativt ej acceptera returen.

Observera: Vigsel- och förlovningsringar, kundanpassade beställningsvaror, särskilt hemtagna produkter och storlekar samt graverade smycken omfattas ej av ångerrätt. 

Bytesrätt: I vår e-handel erbjuder vi inga onlinebyten, för att byta till en annan vara måste du lägga en ny beställning. 

GARANTI

Ernst Forssell är återförsäljare för samtliga varumärken. Garantier på varan lämnas av respektive tillverkare. Vi lämnar inga ytterligare garantier utöver den av tillverkaren specificerade. Om du känner dig det minsta osäker på garantin eller de anvisningar som medföljer din produkt, kontakta oss innan användning så vi kan hjälpa dig. Vi kan ej ta ansvar för eventuell överkänslighet eller allergier. Om du är osäker på vad smycket innehåller, kontakta oss innan användning/beställning.

Garanti Ernst Forssell Collectées
Vi lämnar ett års garanti på smycken i vår egen kollektion Ernst Forssell Collectées, där felet beror på fabrikationsfel. 

SEKRETESS OCH SÄKERHET

Ernst Forssell AB, org.nr. 556921-7218, är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som inhämtas och behandlas i vår webbshop samt i våra fysiska butiker.

Vi värnar om din personliga integritet och vi vill att du ska känna dig trygg när du lämnar dina uppgifter till oss. För oss är det viktigt att vara öppna med hur vi behandlar dina personuppgifter och ge dig information på ett sätt som gör att du förstår hur vi kommer behandla dina personuppgifter.

I ett separat dokument ger vi dig information om hur vi behandlar dina personuppgifter i samband med att du besöker vår webbshop och våra fysiska butiker, handlar produkter eller tjänster av oss och vid andra kontakter med oss.

Vi arbetar kontinuerligt med den här typen av frågor och kan därför komma att uppdatera vår information till dig. Du hittar alltid den senaste versionen på www.ernstforssell.se/personliginformation

FORCE MAJEURE

Båda parter ska vara befriade från fullgörande av avtalet om fullgörandet förhindras eller väsentligen försvåras av omständighet som part inte rimligen kunnat råda över eller förutse. Följande och liknande omständigheter skall anses utgöra befrielsegrunder där de hindrar eller försvårar avtalets fullgörelse: eldsvåda, krig, mobilisering, rekvisition, beslag, valutarestriktioner, allmän varuknapphet, knapphet på transportmedel, strejk, lockout, inskränkningar i form av drivkraft samt fel i eller försening av leveranser från underleverantörer som har sin grund i sådan omständighet som avses i denna punkt eller andra omständigheter som part ej kan råda över, som antingen hindrar eller försvårar parts fullgörande i sådan grad, att det ej kan ske annat än till onormalt hög kostnad.

Ernst Forssell AB, 556921-7218

Ernst Forssell AB är medlem i Svensk Handel, samt följer de krav som satts upp för Trygg e-handel.

Vi riktar oss i första hand till privatpersoner och våra köpvillkor är därför anpassade till det och gäller vid köp på ernstforssell.se, i vår butik och i våra showrooms. Önskar du göra en företagsbeställning, ta kontakt med oss på order@ernstforssell.se så hjälper vi dig gärna! Vi följer vid var tid gällande lagstiftning, Allmänna reklamationsnämndens och Konsumentvägledares rekommendationer, Konsumentköplagen och Distans- och Hemförsäljningslagen. Vi säljer även utanför Sverige och då gäller respektive lands lagstiftning och praxis samt t ex de regler som gäller inom EU. Vi förbehåller oss rätten att när som helst uppdatera våra köpvillkor utan särskilt meddelande.