Om oss

NOGA UTVALDA SMYCKEN

Med ett  innovativt och modernt förtagande tillsammans med en anrik historia från 1887, brinner vi för att leverera en upplevelse utöver det vanliga med hög personlig service vill vi göra ert val av smycken, vigselringar och förlovningsringar till något unikt. Välj ur färdiga kollektioner eller skapa något eget tillsammans med våra guldsmeder.Vi erbjuder ett noga utvalt sortiment av smycken med hög modegrad tillsammans med gedigna, nytänkande och hållbara material. Vi finns på platser som vi har valt med omsorg där vi vill inspirera och bidra till en magisk stund. Ernst Forssell har ett nätverk med flera spännande aktörer inom vigsel och är gärna med och syr ihop en heldag eller helg med bröllopsplanering och förberedelser, med bl a utprovning av ring.

Showroom & Butik

Alexandra Ahlstedt är sedan 2013 VD och ägare och tredje generationen i företaget. Med en bakgrund inom ledarskap och strategisk marknadsföring har hon utvecklat konceptet sedan dess. De senaste åren har hon öppnat två nya showrooms samt tagit fram en ny kollektion Ernst Forssell Collectées. Kollektionen erbjuder nätta ringar där diamanterna får stå i fokus. Ringarna går dessutom att få med labbodlade diamanter som har en mindre påverkan på klimatet och i återvunnet guld. Läs mer om labbodlade diamanter här! Träffa oss i våra showrooms på Nääs Fabriker och Nya Hovås, strax utanför Göteborg eller i vår butik i mysiga Falkenberg. Vi är specialiseter på vigsel- och förlovningsringar och hjälper gärna er i val av diamanter och ringar. Vill du boka en kostnadsfri konsultation i vår butik, shoowrooms eller online, klicka här! 

HISTORIA

Ernst Forssell historia grundas i traditionellt guldsmedshantverk med första butik på Aschebergsgatan i Göteborg, och ända sedan slutet av 1800-talet har man fått hjälp med vigselringar och förlovningsringar och andra juveler på Storgatan 40 i Falkenberg, bl a fiskades pärlmusslor i Ätran som blev till smycken. 1944 fick butiken sitt nuvarande namn när Ernst Forssell tog över efter att ha drivit butik på Aschebergsgatan i Göteborg. Tillverkning av matsilver, brudkronor och kyrksilver blev ett signum för butiken under 40- och 50-talet. Butiken drivs sedan dess av familjen Forssell.

HÅLLBART

När ni handlar hos oss eller får en gåva från Ernst Forssell så ger ni tillbaka. Antingen genom att flera av våra märken aktivt arbetar med olika typer av välgörenhet eller genom att vi på Ernst Forssell väljer ut lämpliga organisationer som är väletablerade och uppfyller kraven för att garantera att vårt gemensamma bidrag når fram. I vårt arbete är även hållbarhet ett viktigt ledord. Alla ädelstenar som ni hittar hos oss är konfliktfria, kommer från en känd källa och är slipade på ett ansvarsfullt sätt. Vi erbjuder även labbodlade diamanter. Flera av de smycken du hittar hos oss är tillverkade av återvunnen ädelmetall och vi uppmuntrar er att sälja ert gamla guld till oss för att det bl a ska kunna bli till nya smycken.