Förlovningsguide

Många gånger får vi ungefär likadana frågor från förlovningsparen vi träffar. Och såklart är det så! Det är ju först när man går i förlovningstankar man sätter sig in i allt med hur man gör, vilka material det finns och vilka modeller man ska välja osv. Här har vi sammanfattat en guide om diamanter, ringar och förlovning som vi hoppas kan hjälpa dig i ditt val av vigsel- och förlovningsring.

DE FYRA C:NA

Diamanter

När man ska handla diamanter är det viktigt att hålla koll på de fyra c:na Carat (Carat), Cut (Slipning), Color (Färg) och Clarity (Klarhet). Dessa fyra ska du utgå från när du köper diamant och även formen på diamanten samt att den är certfierad.

LÄS MER

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Ringmodeller

Det finns många ringmodeller att välja mellan och de vanligaste modellerna är solittäring, sidostensring, alliansring och trestensring. I den här guiden får du svar på de allra vanligaste frågorna kring olika ringmodeller.

LÄS MER

VITGULD, RÖDGULD & PLATINA

Metaller

Alla våra ringar går att få i 14K vitguld, 14K rödguld, 18K vitguld, 18K rödguld och i vissa ringar kan du även få i platina. Läs mer om de olika metallerna och vad som skiljer dem åt.

LÄS MER

LÄR DIG MER OM

Labbodlade diamanter

I många av våra ringar kan du välja att få med labbodlade diamanter. En labbodlad diamant lämnar ett betydligt mindre klimatavtryck samtidigt som den uppvisar exakt likadana egenskaper som en naturlig diamant och dess färg samt kvalitet graderas på samma sätt.

LÄS MER

Skapa din drömring

Designa egen ring

Hittar du inte en ring som passar din stil i vårt sortiment? Hos oss kan du designa din egen unika ring. Vi utför även omarbetning på ringar där du kan återanvända gammalt guld och använda stenar till något nytt.

LÄS MER

VANLIGA FRÅGOR & SVAR

Gravyr och storlek

Här kan du läsa de vanligaste frågorna och svaren om t.ex. vad för text man graverar i sin ring eller hur du tar reda på vilken storlek du har på ringen.

LÄS MER

TA HAND OM DINA RINGAR

Skötselråd

Här får du tips och råd om hur du tar han om din vigsel- och förlovningsring. Då du ska bära din ring livet ut är det viktigt att du sköter om dem på bästa sett. Följ våra skötselråd och var rädd om dina smycken så håller de sig fina längre.

LÄS MER

Showroom, butik & online

Personlig konsultation

Vi hoppas att du har fått svar på dina frågor i valet av diamaneter, vigsel och förlovningsringar. Har du ytterligare frågor eller vill ha hjälp av våra diamantspecialiseter erbjuder vi kostnadsfri personlig konsultation. Du kan välja att träffa oss i vår butik i Falkenberg, i våra showrooms på Nääs Fabriker eller i Nya Hovås eller online.

BOKA Konsultation