Ringmodeller

Hos Ernst Forssell hittar du ett brett urval av ringmodeller som solitärringar, haloringar, sidostensringar, trestensringar och alliansringar. Vi erbjuder vackra vigselringar och förlovningsringar från våra populära varumärken Ersnt Forssell Collectées, Schalins och Schalins/Lars Wallin. I vår gudie nedan får du svar på de allra vanligaste frågorna kring förlovning och olika ringmodeller.

VILKEN RING SKA SITTA YTTERST OCH VILKEN SKA SITTA INNERST?

Idag är det vanligt att många väljer att ha förlovningsringen, som du har fått först, längst in på fingret och sedan vigselringen över förlovningsringen för att försegla äktenskapet. Men vi tycker att det är en smaksak och ibland beror det på vilka ringar man har. I vissa fall är alliansringen finast att ha ytterst och ibland tvärtom. Det sköna är att du kan välja olika varje dag.

Har även männen förlovningsring?
Männen bär oftast bara en ring även efter vigseln. Förlovningsringen är alltså även vigselringen. Vid vigseln kompletterar man med gravyr av vigseldatumet.

Vilken ringmodell är vanligast som förlovningsring för henne?

Här har det ändrats en hel del de senaste 10 åren. Det vanligaste idag är att förlovningsringen är en enstensring/solitärring. Eller om vi sammanfattar det så här: Det är vanligt idag att det sitter en eller flera diamanter på förlovningsringen. Tittar man historiskt på förlovningsringar så var det oftast varsin slät guldring man förlovade sig med. Idag är det vanligare att den ringen man förr kallade vigselring (mer diamanter) är förlovningsringen. Vanliga förlovningsringar är bl.a. modeller som solitärring, haloring och trestensring. Det vanligaste är att båda två har förlovningsringar.

Vilken ringmodell är vanligast som vigselring för henne?

När det kommer till vigselring är en alliansring en riktigt klassiker. Det finns många olika former, fattningar och storlekar på diamanter. Det finns b.la. runda och raka skenor. Vissa är mer vintageinspirerade i stilen, vissa är mer raka eller stilrena. Det vanligaste är att man väljer en alliansring som kallas halvallians. Vilket betyder att det inte är diamanter hela vägen runt. Oftast är diamanterna i den storlek eller antal så de täcker ovansidan av ditt finger och lite till. En fördel med att välja halvalliansring är att du kan justera storleken om det skulle behövas. Alla våra halvallianser går även att få som helallians. Vilket betyder att det är diamanter hela vägen runt om. En helallians är en väldigt vacker ring och en fördel är att diamanterna alltid syns upptill. När fingrarna under dagen rör sig lite upp och ner i storlek så rör sig även ringen och ibland behöver man justera fram sin diamantrad om man har en halvallians.

Vilken ringmodell ska jag välja till min partner?

Ofta har man ett litet hum av vad partnern kanske gillar och vill fria med den ”riktiga” ringen direkt. Med vår hjälp kan vi även resonera fram kring stilen. Ibland har det hintats med bilder eller att partnern har en nära kompis som vill följa med och ge tips. Men om man känner att det blir ett övreväldigt beslut erbjuder vi även, i våra showrooms, att låna med sig en attrappring (en ring som ser ut som en äkta ring) för själva frieritillfället för att man sedan kommer in tillsammans och väljer ringar gemensamt efter frieriet. En annan variant är att man faktiskt tänker att det går att göra om ringen om det blir helt fel. Har man exempelvis valt en solitärring med rak skena och sex klor som håller diamanten och partnern hellre vill ha en rund skena och fyra klor så går det att göra om ringen. Eller om det var vitguld i stället för rödguld som önskades. Det är inget stort problem utan något vi kan lösa i efterhand. Det är förenat med en arbetskostnad men kan kännas tryggt att veta att det går att göra om fattningar och ringskenor.