Storlek och gravyr

I den här guiden får du svar på de vanligaste frågorna kring vad man graverar i sina ringar, hur du får reda på din storlek och om det går att storleksändra en ring.

Ska man gravera ringarna och vad skriver man?

Det är väldigt vanligt att man brukar gravera varandras namn och förlovningsdatum. I vigselringen brukar man sedan återigen graveras den andres namn och vigseldatum. I herringen (som oftast är samma som förlovningsringen) kompletterar man med vigseldatumet. Gravyr ingår vid köp av ringar hos oss. Gravyren meddelas i sammanband med beställningen.

Om jag väljer fel storlek, hur gör jag då?

Fingrarna ändrar sig hela tiden över dagen. Ibland är de lite större och ibland lite mindre. Det kan bero på om dina händer är kalla eller varma. Hur som helst så brukar vi rekommendera att använd ringen några veckor så du riktigt testar in den (om det inte är uppenbart att ringen är för stor eller för liten så den inte går att använda). Alla* ringar vi säljer (Collectées, Schalins, Flemming Uziel) går att ändra i storlek. En ring kommer man ha i så många år och troligtvis kommer man behöva ändra storleken någon gång i livet.*helalliansringar, där diamanterna går runt om hela fingret går dock ej att ändra i storlek.

Hur får jag reda på min storlek?

Hos oss kan du beställa ett ringmått kostnadsfritt så skickar vi det hem till dig. Du kan även besöka oss i våra showroom eller i vår butik så hjälper vi dig. När du fått hem ditt ringmått kan du även maila eller ringa oss om du tvekar mellan två storlekar och vill få råd utifrån den ringen du har tänkt välja. Vilken storlek som är bäst beror lite på om du väljer en bred eller lite nättare ring.

Beställ ringmått

Går det att storleksändra en helalliansring?

Om du väljer en helalliansring går det tyvärr inte att göra en storleksändring på ringen. Vissa väljer då att öka på med antalet diamanter så de går nästan hela vägen runt men att man sparar en liten ”guld del” där det går att göra framtida storleksändringar. Det unika valet– viktigast av allt är att du trivs med din/dina ringar. Om man väljer att bära en ring eller tre är såklart helt upp till dig. Med diamanter eller utan diamanter. Kanske vill du även ha en annan sten än just diamant. Fråga oss så hjälper vi dig vidare. Det som är bra med diamanter är dock att de är de hårdaste ädelstenarna och man vill att stenen man bär ska vara tålig och hålla hela livet.

Kostar det att göra en storleksändring?

Vi erbjuder 1st gratis storleksändring om du meddelar oss inom 30 dagar från att du har köpt ringen (gäller både för Ernst Forssell Collectées och Schalins).

JAG SKALL FRIA, HUR HUR FÅR JAG REDA PÅ MIN PARTNERS STORLEK?

Vanliga frågor när det kommer till frieri kan exempelvis vara hur man får reda på sin partners storlek. Det är inte alltid det riktigt går att lista ut storleken. De allra flesta frieri brukar landa i att man får göra en storleksändring efteråt. Men det är absolut inget problem utan något vi löser smidigt efteråt. Kommer du till våra showrooms eller bokar en tid för en onlinekosultation så kan vi hjälpa dig att råda om storlek. Kanske har du någon av din partners smyckesringar med dig som vi kan mäta av. Det brukar bli väldigt bra med frieriringen även om det ibland behöver till en liten storleksjustering efteråt.